Dutch design - Stylish with steel
Matte poedercoating
#nordstahlathome
Voordelig verzenden met DHL
Stralen van tafelpoten voor optimale hechting

Stralen van tafelpoten voor optimale hechting

Bij Nordstahl stralen wij al onze stalen tafelpoten voordat ze gecoat worden. Het stralen van de tafelpoten zorgt voor een goede hechting van de poedercoating waardoor de coating niet loskomt of gaat afbladderen. Deze straalbehandeling wordt uitgevoerd door professionele straalbedrijven die precies weten hoe ze onze tafelpoten moeten stralen.

Waarom straalt Nordstahl zijn stalen poten? 

Zoals reeds geschreven stralen wij onze Nordstahl tafelpoten en al onze andere stalen producten als voorbehandeling voor het poedercoaten. Zonder goede voorbehandeling hecht de poedercoating niet aan het staal en kan het later loskomen. Veel bedrijven vergeten deze stap wat later voor problemen kan zorgen. Het staal wat gebruikt wordt voor productie van tafelpoten is voorzien van een walshuid die vaak vettig en andere verontreinigingen bevat, door dit aan te stralen wordt er gezorgd dat de verontreinigingen verwijderd worden en er een schoon, licht opgeruwd oppervlak achterblijft. Na het stralen van de tafelpoten zijn ze schoon en klaar om gecoat te worden. Door de kosten, en logistieke handelingen, wordt het stralen vaak vermeden wat je kunt terugzien in de kwaliteit van de coating. Wij willen niet besparen op kwaliteit en laten daarom al onze tafelpoten stralen die vervolgens gecoat worden in een kleur; onze zwarte "Steel Black" of witte "Pure White" kleur.

Hoe gaat het stralen van tafelpoten in zijn werk ?

Wanneer de tafelpoten klaar zijn op de lasafdeling kunnen we ze laten stralen. De tafelpoten worden vervoerd naar een professioneel straalbedrijf die alle benodigde apparatuur heeft staan. Het stralen van de tafelpoten wordt in een special straalcabine gedaan, met behulp van een compressor op hoge druk wordt het straalgrit tegen de tafelpoten aangeblazen. Het straalgrit schuurt hierbij tegen het staal waardoor het oppervlak schoon wordt en licht opgeruwd. Na het stralen van de tafelpoten zijn ze diep gereinigd en zilvergrijs van kleur; klaar voor het poedercoaten.

Wat gebeurt er na het stralen van de tafelpoten? 

Na het stralen van de tafelpoten moeten deze snel de poedercoat behandeling ondergaan. Het staal is nu volledig schoon en vetvrij, de huid en vettigheid die het staal beschermd tegen corrosie is nu niet meer aanwezig. Hierdoor kan snel vliegroest ontstaan wat problemen geeft bij het poedercoaten. Na het stralen gaan onze tafelpoten direct door naar de poedercoater waar ze gepoedercoat kunnen worden.

Welke producten worden er allemaal gestraald?

Naast de stalen tafelpoten worden ook onze bankpoten en salon poten gestraald. De werkwijze en kleur van de coating is gelijk aan de tafelpoten. Naast stalen poten stralen wij ook de kast frames: Tv Kast, Hoog kastframe en het side table frame. Ook deze producten worden ontvet, opgeruwd en daarna voorzien van een hoogwaardige poedercoating. Al onze accessoires worden ook netjes gestraald en gecoat enkel de lampenkamp kunnen wij, vanwege het dunne plaatmateriaal wat wij hiervoor gebruiken, niet stralen en coaten. Vandaar dat wij hier een speciaal anti roestmiddel op aanbrengen om het staal in zijn oorspronkelijk uiterlijk te behouden.  

Bij Nordstahl streven wij naar een kwalitatief product, dit begint bij de aankoop en sorteren  van de mooie stalen profielen vervolgd door een hoogwaardige laskwaliteit en sluiten wij af door te stralen en het aanbrengen van een kwalitatieve poedercoating, hierdoor zijn wij zeker dat wij u een passend product binnen in uw interieur.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »