Dutch design - Stylish with steel
Matte poedercoating
#nordstahlathome
Voordelig verzenden met DHL
Hoe kunt u het beste de Nordstahl tafelpoten monteren op het uiteinde van uw tafelblad

Hoe kunt u het beste de Nordstahl tafelpoten monteren op het uiteinde van uw tafelblad

Bij Nordstahl zijn wij gespecialiseerd in het verkopen van stalen tafelpoten, een groot deel van deze tafelpoten moeten op de uiteinden tafel van uw tafel gemonteerd worden. Dit geldt voor de volgende categorieën stalen tafelpoten:

Al deze stalen tafelpoten hebben aan de bovenzijde een zware montageplaat. De zware stalen montageplaat is gelast aan de stalen profielen wat zorgt voor een stabiele sterk verbinding. In deze montageplaten zitten bevestigingsgaten voor het monteren van de tafelpoot aan het blad. Er zitten zowel ronde gaten als sleufgaten, beide kunnen gebruikt worden tijdens de montage. In de meeste gevallen raden wij aan om enkel de sleufgaten te gebruiken. Zeker wanneer het tafelblad uit één stuk is of verlijmd is uit planken hoeven enkel de sleufgaten gebruikt te worden voor het monteren van de tafelpoot. Een bijkomend voordeel is dat door enkel de sleufgaten te gebruiken tijdens de montage het hout nog kan werken; de ruimte in het sleufgat zorgt ervoor dat het hout kan uitzetten en krimpen zonder dat dit snel zou scheuren, probeer daarom tijdens de montage altijd de schroeven in het hart van het sleufgat te positioneren. De kleinere gaten kunnen gebruikt worden wanneer individuele planken gemonteerd moeten worden op de tafelpoten, door de grote hoeveelheid ronde gaten kan vrijwel elke plank met meerdere schroeven vastgezet worden.

Tafelpoten_monteren_uiteinde_Nordstahl

Positie tafelpoot op het blad

Wanneer u de tafelpoten gaat monteren raden wij aan om eerst goed te kijken hoever deze van het uiteinde gemonteerd moeten worden. Van belang hierbij is dat u weet hoeveel stoelen u rond de tafel wilt plaatsen en hoe breed de stoelen zijn, in de meeste gevallen is ongeveer 60cm nodig per zitplaats. Ook zijn er gevallen bij zeer grote tafels waar gekozen wordt om de tafelpoten verder naar binnen te monteren om zo nog een stoel op de kopse kant te plaatsen. Ook wanneer u bijvoorbeeld een kinderstoel op de kopse kant wilt plaatsen is het vaak verstandig om de tafelpoten iets verder naar binnen te plaatsen zodat er meer ruimte is om de kinderstoel aan te schuiven. Mocht u de tafelpoten zover mogelijk aan de buitenzijde willen monteren raden wij aan bevestigingsplaten minimaal 3cm van de kopse kant vast te zetten, wanneer u dan kiest om de tafelpoot te monteren met tellerkopschroeven kijkt u niet tegen de bout- of schroefkoppen. Wanneer u de tafelpoot verder naar binnen plaatst kunt u ook kiezen voor houtdraadbouten. 

Tafelpoten monteren uiteinde tafel

Wanneer u de tafelpoot gaat bevestigen raden wij aan om een deken op de grond te leggen en het tafelblad om te keren met de onderzijde naar boven. U kunt dan eenvoudig de positie van de tafelpoten bepalen en deze dan later vastzetten, in onze kennisbank vindt u bij bevestigen tafelpoten een korte uitleg welke bevestigingsmiddelen wij gebruiken.

Wanneer de tafelpoten gemonteerd zijn moet u de tafel omdraaien. Voordat u dit doet kunt aan de onderzijde vilt of rubber plakken om de ingelaste stalen plaatjes, hierdoor kunt u uw vloer beschermen tegen krassen en afdrukken. Daarna kunt u de tafel, vaak met minimaal twee personen, omdraaien en op zijn “poten zetten”.

Tafelpoot_vloerbescherming_Nordstahl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »