Dutch design - Stylish with steel
Matte poedercoating
#nordstahlathome
Voordelig verzenden met DHL
Het monteren van hairpin poten, tafelpoten, salonpoten, bankpoten en meubelpoten

Het monteren van hairpin poten, tafelpoten, salonpoten, bankpoten en meubelpoten

Om de hairpin poten direct na ontvangst onder je meubel te kunnen schroeven hebben we het makkelijk voor je gemaakt. Al onze hairpin poten worden standaard geleverd met schroeven, vloerbeschermers en een handleiding met uitleg. De vloerbeschermers kunnen eenvoudig geklemd worden om het onderstel om zo de poot en uw vloer te beschermen. De schroeven kunt u gebruiken voor het vastzetten van de hairpin poot aan het blad, wij raden hierbij aan om de gaten eerste voor te boren.

Het is zeer gemakkelijk om de poten aan jouw blad te bevestigen. Het best kun je het blad op zijn kop op de vloer leggen, de hairpin poten uitmeten, boor ze voor en bevestig hierna de tafelpoten aan het blad. De bijgeleverde schroeven zijn bruikbaar voor bijna elk soort (tafel)blad.

Waar worden de hairpin poten onder het blad geplaatst?

De hairpin poten worden zoveel mogelijk op de hoek van het blad gemonteerd. Wij adviseren de poten gemiddeld 5cm uit de rand van het blad te plaatsen. Hou er bij montage rekening mee dat de tafelpoten iets schuin naar buiten lopen om te voorkomen dat de poten onder het blad uit steken.

Bij het vervaardigen van een bureau is het belangrijk om rekening met de ruimte onder het bureaublad te houden voor het verplaatsen van je bureaustoel. Wanneer je bureau tegen de wand wordt geplaatst, zou je er voor kunnen kiezen om de voorste 2 hairpin poten iets meer uit de kant te plaatsen om zo iets meer beweegruimte met de bureaustoel te hebben.

Sommige tafelbladen hebben minder dan 4 poten nodig, zo kun je bij een rond blad er bijvoorbeeld voor kiezen om 3 poten te gebruiken. Zorg er dan voor dat de ruimte tussen de poten goed uitgemeten wordt zodat het beeld optisch klopt. Het best kun je hiervoor eerst je tafelblad in 3 delen verdelen en aan de hand van de verdeling bepalen waar de tafelpoten moeten komen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »