Dutch design - Stylish with steel
Matte poedercoating
#nordstahlathome
Voordelig verzenden met DHL
Hairpin poten

Hairpin poten

Stalen Hairpin poten voor tafels, salon tafels, bankjes of lage hairpin poten speciaal voor onder kasten en andere meubelstukken

Seen 12 of the 12 products

Hairpin poten zijn op dit moment een echte meubeltrend, mede doordat deze toe te passen zijn in vrijwel alle interieurstijlen. Heb je een modern interieur? Dan zullen zwarte hairpin poten de strakke look van jouw interieur compleet maken. Heb jij een Scandinavisch interieur? Dan kies je waarschijnlijk eerder voor de witte hairpin poten met een zachtere uitstraling. Is jouw woning voorzien van een hotel chique stijl? Dan zullen de gouden hairpin poten dé eyecatcher van jouw ruimte worden.  

Hairpin poten in vele afmetingen beschikbaar 

Doordat wij de hairpin poten leveren in verschillende maten kunnen ze vrijwel voor elk meubelstuk gebruikt worden. De 71cm hoge hairpin poten kun je gebruiken voor je eettafel, bureau of side table. De 41cm hoge hairpin poten kun je voor bankjes of zelfs stoelen gebruiken, de hairpin poten van 35cm zijn ideaal voor bijzettafels of salontafels. Daarnaast kun je onze laagste hairpin poten met een hoogte van 15cm gebruiken voor onder kasten of andere meubelstukken. Dit maakt dat de hairpin poten voor elk soort meubelstuk toepasbaar zijn en je ze dus in elke ruimte wel kunt combineren.

Vervaardiging en de geschiedenis van de hairpin poten

Onze hairpin poten worden vervaardigd uit koud getrokken staal, het staal wordt zorgvuldig gebogen en gelast aan de bovenplaat om zo de hairpin vorm te verkrijgen. Het koud getrokken staal heeft beter oppervlak dan warm vervaardigd staal waardoor na het poedercoaten een mooier resultaat wordt behaald. Al onze hairpin poten worden geproduceerd uit rond staal met een diameter van 12mm, hierdoor zijn ze stijver en sterker dan andere modellen die vaak uit 10mm staal worden geproduceerd.

Hairpin poten bestaan al 80 jaar. In 1941 maakte, de in Wenen geboren, Henry P. Glass de eerste hairpin poten. Het was oorlogstijd en de materialen waren slecht verkrijgbaar, zijn doel met de hairpin poten was om met relatief weinig materiaal een sterke, betaalbare meubelpoot te creëren.

Nu 80 jaar later worden de hairpin poten nog steeds veelvuldig gebruikt en kunnen bijna in ieder interieur toegepast worden. Het minimalistisch vintage design wordt in vele landen gebruikt door veel meubelontwerpers en doe-het-zelvers om allerlei meubelstukken mee te maken.

Poedercoating en garantie 

Onze zwarte en witte hairpin poten worden voorzien van een industriële poedercoating, de coating zorgt dat de hairpin poten beschermd zijn tegen roesten en eenvoudig schoon te houden zijn. Om de coating goed te laten hechten worden de hairpin poten gestraald. Na het stralen wordt de poedercoating op het staal “gebakken” voor een uiterst slijtvaste en uniforme laag. Zoals bij elk Nordstahl product wordt er niet bespaard op de kosten om tot een mooi product te komen, daarom geven wij ook op onze hairpin poten 3 jaar Nordstahl garantie.

Naast de zwarte en witte hairpin poten verkopen wij gouden tafelpoten. Deze modellen zijn gold plated. 

Waar worden de hairpin poten onder het blad geplaatst?

De hairpin poten worden zoveel mogelijk op de hoek van het blad gemonteerd. Wij adviseren de poten gemiddeld 5cm uit de rand van het blad te plaatsen. Hou er bij montage rekening mee dat de tafelpoten iets schuin naar buiten lopen om te voorkomen dat de poten onder het blad uit steken.

Bij het vervaardigen van een bureau is het belangrijk om rekening met de ruimte onder het bureaublad te houden voor het verplaatsen van je bureaustoel. Wanneer je bureau tegen de wand wordt geplaatst, zou je er voor kunnen kiezen om de voorste 2 hairpin poten iets meer uit de kant te plaatsen om zo iets meer beweegruimte met de bureaustoel te hebben.

Sommige tafelbladen hebben minder dan 4 poten nodig, zo kun je bij een rond blad er bijvoorbeeld voor kiezen om 3 poten te gebruiken. Zorg er dan voor dat de ruimte tussen de poten goed uitgemeten wordt zodat het beeld optisch klopt. Het best kun je hiervoor eerst je tafelblad in 3 delen verdelen en aan de hand van de verdeling bepalen waar de tafelpoten moeten komen. Wil je meer weten over het monteren van de hairpin poten, kijk dan even hier

Hoeveel gewicht kunnen de hairpin poten dragen?

Wanneer de hairpin poten worden gebruikt voor een doe-het-zelf project is er meer informatie benodigd dan enkel wat het gewicht is wat de hairpin poten kunnen dragen. Alle stalen hairpin poten die wij leveren zijn extreem sterk en kunnen veel gewicht dragen maar meestal heeft de stabiliteit van een tafel te maken met verschillende componenten, waar bijvoorbeeld de lengte van het tafelblad een hele belangrijke is. Hoe zwaarder het tafelblad is, hoe stabieler de tafel in de meeste gevallen zal staan maar hoe langer het tafelblad, des te minder stabiel zal de tafel zijn.

Het is belangrijk om bij twijfel over de stabiliteit contact met ons op te nemen om informatie of een professional in te schakelen voor het vervaardigen van jouw meubelstuk.

De lage meubelpootjes zullen zeer sterk zijn doordat deze niet veel weerstand krijgen door de hoogte van het meubelstuk. De hogere tafelpoten zullen gevoeliger zijn voor wiebelen/beweging in de lengte wanneer er een lang tafel- of bureaublad gekozen wordt.

Voor welke meubelstukken kun je de hairpin poten gebruiken?

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »