Dutch design - Stylish with steel
Matte poedercoating
#nordstahlathome
Voordelig verzenden met DHL
Het monteren van de Nordstahl tafelpoten onder ovale en rechthoekige tafels

Het monteren van de Nordstahl tafelpoten onder ovale en rechthoekige tafels

Bij Nordstahl zien we dat er een grote vraag is naar tafelpoten die in het midden van de tafel gemonteerd moeten worden. Door de midden montage blijven de uiteinde van de tafel vrij en kunnen daar stoelen geplaatst worden. Daarnaast zijn de tafels met middenpoten vaak een echte eye-catcher in uw woning. De onderstaande tafelpoten kunnen zowel voor rechthoekige tafels als ovale tafels gebruikt worden

-          Matrix tafelpoten

-          V tafelpoten

-          Harp tafelpoot

-          Twist Tafelpoot

Hieronder geven wij een korte uitleg hoe deze tafelpoten te monteren. Voor de Twist tafelpoot hebben wij speciale instructies die u onderaan dit artikel kunt vinden. Een korte uitleg hoe u de tafelpoot aan het blad bevestigd met de juiste bevestigingsmaterialen kunt u hier vinden.

Positioneren van de tafelpoot onder het tafelblad

Voordat u de tafelpoot gaat monteren is het van belang om de afmetingen van uw tafelblad te meten. Nadat u de tafelpoot in elkaar heeft gezet meet u de buitenmaten van de tafelpoot zowel in de breedte als in de lengte. Met deze maten en de maten van uw tafelblad kunt u eenvoudig de tafelpoot in het midden van uw blad positioneren. Hieronder een korte illustratie:

Tafelpoten midden monteren

Aangezien de meeste midden onderstellen vrij hoog in het gewicht zijn raden wij aan om het tafelblad op de tafelpoot te leggen en daarna de juiste positie te meten. Na bevestiging van de tafelpoot is het veel gevallen te zwaar om de tafel om te draaien en op zijn poten te zetten.

Monteren van de Harp tafelpoot

Bij de Harp tafelpoot hebben wij een speciale markering gemaakt in het stalen profiel waarmee we de middenpositie aan te geven en het monteren te versimpelen. Deze markering vindt u terug in de vorm van een kleine pijl.

Harp tafelpoot monteren

Monteren van Twist tafelpoot

Voor de twist tafelpoot geldt ander montage advies dan bovenstaande tafelpoten. Bij de twist tafelpoot leveren wij een speciaal staal sjabloon wat u kunt bevestigen aan de onderzijde van de tafel, hiermee kunt u eenvoudig de verschillende delen van deze tafelpoot bevestigen. Nadat de poot gemonteerd is kunt u de tafel omdraaien, let wel op dat u dit met meerdere personen doet. De montagehandleiding van de twist tafelpoot kunt u hier vinden.

Twist tafelpoot monteren

Stellen van de tafelpoot na montage

Bij de meeste tafelpoten voor montage in het midden hebben wij stelvoetjes voorzien in de stalen kokers. Deze stelvoetjes kunnen in en uitgedraaid worden om de tafel hiermee vlak te stellen. Oneffenheden in de vloer kunnen hierdoor makkelijke opgevangen worden.

Stelvoet tafelpoten

Vloerbescherming tafelpoten

Om uw vloer te beschermen tegen krassen raden wij aan om aan de onderzijde van de tafelpoten vilt of rubber te plakken. U kunt dit eenvoudig plakken aan de onderzijde van de vloerplaten bij de Twisted V, V leg heavy en de Harp tafelpoot. De andere tafelpoten voor midden montage zijn uitgerust met kunststof stelvoetjes, ook hier kunt u er voor kiezen om vilt of rubber op te plakken.

Tafelpoot V monteren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »