Dutch design - Stylish with steel
Matte poedercoating
#nordstahlathome
Voordelig verzenden met DHL
Tafelpoten poedercoat

Tafelpoten poedercoat

Regelmatig krijg wij vragen over het poedercoaten van onze tafelpoten. Veel klanten kennen de term wel maar weten niet precies wat het inhoudt en wat de voordelen er van zijn voor hun tafelpoten. Bij andere aanbieders zien ze lagere prijzen voor onbehandelde stalen tafelpoten en vragen zich af waarom wij dit niet aanbieden.

Tafelpoten poedercoaten

Waarom poedercoaten?

Wanneer de stalen tafelpoten niet behandeld worden gaan deze snel roesten. De vettige beschermlaag die het staal meekrijgt vanuit de fabriek is verwijderd en het staal gaan snel corroderen, deze corrosie is roest. Wanneer de onbehandelde tafelpoten opnieuw worden behandeld met een vettig goedje kan het roesten wat langer worden uitgesteld, enkel is zijn de stalen tafelpoten dan moeilijk schoon te houden en vangen veel stof en andere viezigheid die niet te verwijderen is. Wanneer gekozen wordt om het alsnog te verwijderen met een ontvetter, is de beschermlaag weg en gaat het staal snel roesten. Zeker wanneer u regelmatig de grond dweilt of de onbehandelde tafelpoten afneemt met een vochtige doek ontstaat er corrosie. Wij als Nordstahl vinden dit geen passende oplossing in huis en kiezen er daarom voor om al onze stalen tafelpoten te voorzien van een poedercoating.

Tafelpoten witte poedercoating

 

Voordelen van poedercoaten

Zoals boven beschreven gaan onbehandelde tafelpoten snel roesten en zijn tafelpoten behandeld met een olie/vet moeilijk schoon te houden. Om deze problemen te vermijden worden onze tafelpoten gepoedercoat. De poedercoating zorgt ervoor dat de stalen tafelpoten beschermd zijn tegen roest en dat de tafelpoten eenvoudig schoon te houden zijn. De poedercoating geeft een uiterst harde laag en biedt veel meer bescherming dan bijvoorbeeld een gespoten laag.

Voordelen tafelpoten poedercoaten

 

Hoe gaat poedercoat in zijn werk

Wanneer de tafelpoten uit de productie komen zijn ze nog niet vies en vettig. Deze viezigheid zorgt ervoor dat de poedercoating niet hecht op de tafelpoten. De tafelpoten gaan daarom naar onze straalafdeling waar ze gestraald worden. Na het stralen zijn de tafelpoten licht opgeruwd, schoon en hebben ze het perfecte oppervlak om gepoedercoat te worden. Nu dat de tafelpoten schoon; dus geen beschermlaag meer hebben, moeten ze snel voorzien worden van een coatingslaag. Wanneer er te lang gewacht wordt kan het staal al gaan roesten. Nu kunnen de tafelpoten worden gepoedercoat:

  • Met speciale haakjes worden de tafelpoten opgehangen.
  • De tafelpoten worden geaard en het poeder wordt elektrostatische geladen,  wanneer het het poeder het poedercoat pistool verlaat krijgt het een negatieve lading mee wat er voor zorgt dat het aangetrokken wordt op het staal.
  • Door het pistool te richten op alle vlakken van de tafelpoot zorgt dit ervoor dat de poeder een gelijke dekking krijgt op de buitenkant van het staal.
  • Nu dat het poeder is aangebracht kunnen de tafelpoten worden geplaatst in de oven. In de oven wordt het poeder verhit en vloeit het mooi samen tot een egale laag op een temperatuur van rond de 200 graden Celsius. Als de tafelpoten zijn afgekoeld heeft het poeder een harde laag gevormd rondom de tafelpoot.

Hoe stalen tafelpoten poedercoaten

Poedercoat kleuren

Wij hebben voor onze tafelpoten gekozen voor een tweetal poedercoat kleuren:

1.       Nordstahl Steel black

Onze Steel black poedercoating is een mooie zachte kleur zwart, die perfect past bij onze tafelpoten. Deze kleur is vaak gelijkend aan de kleur gebruikt voor stoelpoten waardoor het mooi bij elkaar past.

2.       Nordstahl Pure white

Onze Pure White is de perfect kleur voor het creëren van een Scandinavisch interieur. De witte kleur past perfect bij elke soort licht hout of ander materiaal.

Beide poedercoat kleuren hebben een matte finish.

Tafelpoten poedercoaten pure white en steel black

Poedercoaten van tafelpoten is duurzaam

Het poedercoaten is een duurzame methode om stalen tafelpoten te voorzien van een coatingslaag in kleur. Bij het poedercoaten komen geen schadelijke stoffen vrij en wordt het poeder wat het pistool verlaat gebruikt; er gaat weinig tot niks verloren. Bij natlakken/ spuiten worden schadelijke oplossmiddelen gebruikt die belastend zijn voor het milieu en niet gezond zijn voor de werknemers. Bij het poedercoaten is niet nodig, hierdoor wordt het milieu minder belast en is het voor de medewerkers een stuk veiliger. Naast de vele voordelen qua uiterlijk, slijtvastheid is duurzaamheid ook zeker een belangrijk punt waarom wij onze stalen tafelpoten poedercoaten.

Poedercoaten tafelpoten duurzaam

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »