Dutch design - Stylish with steel
Matte poedercoating
#nordstahlathome
Voordelig verzenden met DHL
Het lassen van de Nordstahl tafelpoten en andere producten

Het lassen van de Nordstahl tafelpoten en andere producten

Het lassen van stalen tafelpoten is werk voor echt vakmannen. Aangezien de tafelpoten een belangrijk element zijn in uw woonkamer besteden wij veel aandacht aan alle facetten die komen kijken bij het produceren van stalen tafelpoten en tafelonderstellen. Niet alleen het lassen van de tafelpoten maar elke stap in het productieproces is belangrijk. Van aankopen van het staal tot de kartonnen dozen met beschermende materialen voor het verzenden, elk proces wordt grondig en zorgvuldig uitgevoerd. Hierdoor zijn wij zeker dat onze gelaste tafelpoten voldoen aan uw verwachtingen.

tafelpoten staal gelast

Aankoop van de stalen profielen

Om tafelpoten en de andere Nordstahl producten te kunnen lassen is er eerst staal nodig. Voor de meeste tafelpoten en tafelonderstellen zijn dit stalen kokerprofielen en plaatstaal in verschillende diktes. De profielen die wij gebruiken zijn veelal 8x6 cm voor bijvoorbeeld onze gelaste U Leg, 8x8cm voor onze twist circle leg, 12x12 cm voor onze Bridge leg maar ook 4x4cm voor ons cabinet frame of 20x10cm voor onze V leg heavy. Voor elke stalen tafelpoot of kastframe zoeken wij de het juiste stalen profiel om zo na het lassen de ideale verhoudingen te realiseren. Aangezien de stalen profielen het uiterlijk van de gelaste tafelpoot voor een groot deel bepalen is het van belang dat wij een strenge ingangscontrole doen. Bij het afleveren van het staal kijken wij daarom altijd de stalen materialen na op krassen of deuken en ernstige roest, als de partij niet voldoet aan de Nordstahl kwaliteitseisen wordt deze niet afgenomen. Ook controleren wij de afmetingen, diktes en legering van het staal om zo zeker te zijn dat we de juiste stalen materialen gebruiken, dit is van belang wanneer de profielen tot tafelpoten gelast worden.

stalen profielen voor tafelpoten

Voorbereidingen voor het lassen van de tafelpoten

Als de materialen door onze ingangcontrole zijn gekomen worden ze naar de zaagafdeling en snijafdeling gebracht. Voordat we tafelpoten kunnen lassen moeten de profielen en het plaatmateriaal op de juiste afmetingen gezaagd of gesneden worden. Wij gebruiken hier industriële zaagmachines en lasersnijmachines voor. Met behulp van deze machines zijn wij zeker dat onze tafelonderstellen op de juiste afmetingen gemaakt kunnen worden. Door nauwkeurig te kunnen zagen en uiterst precies te kunnen snijden passen de profielen bewerkt in onze lasmallen wat het lassen en afwerken van de tafelpoten vereenvoudigd en de kwaliteit verhoogt. Al onze stalen tafelpoten, salon tafelpoten, kastframes, bankpoten en accessoires zijn door onze technische afdeling opgetekend, aan de hand van deze technische tekeningen kunnen de producten worden gezaagd en later worden gelast.

Het lassen van de tafelpoten en onderstellen

Als al de stalen profielen en plaatmateriaal op de juist afmetingen voorbereid zijn gaan ze naar onze lasafdeling. Hier worden, met behulp van lasmallen, de tafelpoten vakkundig gelast. Dit gebeurt met de hand of met onze lasrobot. De producten die wij in grote aantallen verkopen worden door onze lasrobot gelast, de lasrobot kan uitzonderlijk nauwkeurig en uiterst snel lassen waardoor perfect lasnaden gelegd worden die van zeer hoge kwaliteit zijn. De stalen tafelpoten en die niet geschikt zijn voor de lasrobot worden door onze vaklassers gemaakt, deze vakmensen lassen al vele jaren en hebben uiterste vaste handen voor mooi, industriële lasnaden.

lassen van tafelpoten

De tafelpoten zijn gelast, wat nu?

Na het lassen van de tafelpoten gaan ze door na onze straalafdeling en worden ze vervolgens gepoedercoat in de juiste kleur,  bij Nordstahl poedercoaten wij onze tafelpoten in Steel Black of Pure White.

Om ze daarna geschikt te maken voor transport worden ze netjes in kartonnen dozen verpakt met de juiste beschermingsmaterialen. Hierdoor zijn wij er zeker van dat de gelaste tafelpoten onbeschadigd bij u thuis arriveren. In de meeste gevallen gebruiken wij DHL om de gelaste tafelpoten bij u thuis te bezorgen.

Omdat wij zeker zijn dat de gelast producten van Nordstahl van de hoogste kwaliteit zijn geven wij 3 jaar garantie op onze producten.

garantie nordstahl tafelpoten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »