Dutch design - Stylish with steel
Matte poedercoating
#nordstahlathome
Voordelig verzenden met DHL
Tweedehands eettafel upcyclen met Nordstahl

Fleur Bolinde-Vlaming - 21 / Jan / 2020

Tweedehands eettafel upcyclen met Nordstahl

In deze blog vertel ik je alles over onze zoektocht naar het perfecte tafelblad en onderstel. Tevens over onze duurzame keuzes rondom deze eettafel. Lees je gezellig mee?

Zoektocht naar het perfecte tafelblad

Na een lange zoektocht, naar een ovaal en glad tafelblad, stuitte wij op de perfecte advertentie op Marktplaats. Ik had daar al een tijd een zoekopdracht uitstaan: “ovale eettafel, binnen 30 km vanaf ons postcodegebied”. Dagelijks kreeg ik een melding met reeds geüploade advertenties. Vaak waren deze eettafels of te kort – te breed – te landelijk etc. Tot er een vorige maand een ovale eettafel werd aangeboden met een glad tafelblad en de juiste afmetingen, namelijk 240 bij 100 cm. Echter kon hij nog wel wat liefde gebruiken, desalniettemin is hij bij mij goede handen. Een likje verf en een nieuw onderstel kunnen namelijk wonderen verrichten.

Tip: mocht jij nou opzoek zijn naar een tweedehands tafelblad, kan je natuurlijk ook even langs diverse kringloopwinkels gaan of je zoekopdracht uitbreiden. Geduld is een schone zaak, zo blijkt.

Eettafel samenstellen

Voor het tafelblad waren we reeds geslaagd en daar moest natuurlijk nog een passend onderstel bij. We hadden een voorkeur voor een stijlvol en stoer onderstel van gepoedercoat staal die ook nog eens praktisch moest zijn. Via Instagram kwam ik in contact met Nordstahl, een Nederlands design merk op het gebied van stalen frames voor tafels, kasten en andere interieur items. Na een kijkje op hun website kwamen we de mooiste onderstellen tegen, van modern industrieel tot stijlvol chique. Mijn voorkeur ging uit naar de Matrix Leg aangezien je door de slanke matrix middenpoot gemakkelijk met veel mensen rondom de tafel kan zitten, ideaal met een groot gezin.

   

Aan de slag met upcyclen

Een duurzaam leven lijkt steeds hipper te worden én het is ook nog eens goed voor het milieu. Ik probeer ook steeds duurzamere keuzes te maken. Deze eettafel is daar één van: (i) een tweedehands eettafel upcyclen met (ii) een stalen onderstel, daarmee sla ik twee vliegen in één klap. Tevens had ik nog een goede primer liggen en mat zwarte verf, waarmee ik het tafelblad onderhanden heb genomen. De Matrix Leg van Nordstahl is van staal, staal is natuurlijk onwijs sterk en daar kan je echt een leven lang mee doen. Mocht het tafelblad met de tijd vergaan, kan ik dit onderstel blijven upcyclen.

      

Het eindresultaat

Het is ondertussen een week of twee geleden dat wij de eettafel hebben ge-upcycled en zijn onwijs blij met het eindresultaat. We moesten even wennen aan het donkere tafelblad, want met onze huidige (groene) stoelen staat het niet echt. Desalniettemin staat het zwart super tof in contrast met de kleur op de muur en het behang achter de eettafel. Tevens zijn wij heel blij met onderstel van gepoedercoat staal, de Matrix Leg is praktisch, je kan je stoelen makkelijk kwijt en het staal komt terug op veel andere plekken in ons huis. Hopelijk heb ik jou kunnen inspireren om ook een eettafel te upcyclen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »